Kleuter Challenge

Voorbereiding van kleuters op groep 3

De overgang naar groep 3 kan een grote stap zijn voor kinderen en ouders. Kinderen krijgen te maken met nieuwe uitdagingen, zoals meer gestructureerde lessen en een grotere nadruk op schoolprestaties. Voor ouders kan het moeilijk zijn om hun kinderen te helpen bij deze overgang en hen voor te bereiden op deze nieuwe fase van hun leven.

De Kleuter Challenge is specifiek ontworpen voor ouders om kinderen voor te bereiden op de basisschool en hen te helpen slagen in deze nieuwe omgeving. We leren kinderen bijvoorbeeld over de dagelijkse routine op school en de activiteiten die ze kunnen verwachten. We moedigen kinderen aan om actief deel te nemen aan de lessen en we leren hen ook omgaan met nieuwe situaties en onverwachte veranderingen.

Daarnaast bieden we ouders praktische tips en advies over hoe ze hun kinderen kunnen voorbereiden op de basisschool. Dit omvat activiteiten die ze thuis kunnen doen, zoals het lezen van boeken over school en het spelen van educatieve spelletjes die gericht zijn op basisschoolvaardigheden. We moedigen ouders ook aan om hun kinderen te betrekken bij het voorbereidingsproces, bijvoorbeeld door samen schoolspullen te kopen en over school te praten.

Door deel te nemen aan de challenge, zullen kinderen meer zelfvertrouwen hebben en zich comfortabeler voelen bij de overgang naar de basisschool. Ouders zullen zich ook meer op hun gemak voelen, wetende dat hun kinderen goed voorbereid zijn op deze nieuwe fase in hun leven. Dit kan resulteren in betere prestaties op school en meer succes in de toekomst.

Tutor teaching child home

Wat ouders leren

  • praktische tips en advies over hoe ouders hun kinderen voor kunnen bereiden
  • hoe gaat de dagelijkse routine op school?
  • de kinderen om  om te gaan met nieuwe situaties

Wat leren de kinderen?

  • meer zelfvertrouwen voor een soepel overgang naar school
  • wat ze kunnen verwachten op de basisschool
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Academy.

Contact

Postadres:
Lange Voort 297
2343 CE  Oegstgeest

085 877 22 32
info@uniekacademy
www.uniekacademy.nl

Uniek Academy is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.