Een theoretisch sterk onderbouwd kader én een praktische training in coaching vaardigheden.

Deelnemers over de Met Taal Vooraan train de trainer-cursus

Met Taal Vooraan

Kinderen die op jonge leeftijd kampen met spraak-taalproblemen hebben vaak baat bij vroegtijdige interventie. Met Taal Vooraan biedt taalstimulerende strategieën die pedagogisch medewerkers hiervoor kunnen inzetten. 

Als logopedist kun je bij Uniek Academy de train de trainer-cursus Met Taal Vooraan volgen. Na deze cursus kun je  direct pedagogisch medewerkers on-the-job trainen en coachen zodat zij de  taalstimulerende strategieën leren toepassen.

Uniek Academy sprak met twee logopedisten enkele weken na hun deelname aan de cursus.

spelende peuters

Elisabeth Hein, logopedist en Hanentherapeut, volgde de cursus en is enthousiast over Met Taal Vooraan. Het biedt haar de mogelijkheid om pedagogisch medewerkers te helpen die kinderen met een spraak-taalachterstand opvangen op de peuterspeelzaal.

Erg laagdrempelig en goed toegankelijk

"Het is een hele praktische en toepasbare methode, die goed aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden van de pedagogisch medewerkers," aldus Elisabeth. In tegenstelling tot de Hanen-cursus, waarvan zij de versie voor deze doelgroep zelf niet aanbiedt, is met Taal Vooraan volgens haar wel geschikt voor de pedagogisch medewerkers.

"De methode is erg laagdrempelig en goed toegankelijk voor iedereen," vervolgt Elisabeth. Zij heeft de cursus inmiddels al aan verschillende pedagogisch medewerkers aangeboden en merkt dat zij er erg enthousiast over zijn.

Een aanvulling op de bestaande behandelmethoden

Ook logopedist Cynthia van der Spa is zeer te spreken over Met Taal Vooraan. "Het is een heel praktische en handzame methode, die goed toepasbaar is binnen de dagelijkse praktijk van de logopedist," aldus Cynthia. Zij heeft de interventie inmiddels toegepast bij verschillende kinderen met spraak-taalproblemen en ziet duidelijke verbetering. "Het is echt een aanvulling op de bestaande behandelmethoden," voegt ze toe.

Meteen aan de slag met kant-en-klare training

Cynthia koos voor de cursus omdat ze, net als veel andere logopedisten, geconfronteerd werd met lange wachtlijsten en dus zocht naar alternatieven. Ze geeft aan dat de cursus haar een theoretisch sterk onderbouwd kader heeft gegeven en praktische training in coaching vaardigheden, waarmee je direct aan de slag kan. Wat ze ook heel fijn vindt, is dat de cursus kant-en-klaar is, en de documenten kunnen eenvoudig aangepast worden aan de eigen situatie. Cynthia is dan ook meteen aan de slag gegaan. Ook met het informeren van haar collega's over deze nieuwe aanpak.

Met Taal Vooraan brengt meer

Volgens Elisabeth brengt Met Taal Vooraan meer dan een bewezen effectieve methode om pedagogisch medewerkers op de groep te begeleiden. "Ook als je niet direct de training kan of wilt gaan aanbieden aan pedagogisch medewerkers, kan je de strategieën om de spraak-taalontwikkeling te stimuleren heel goed tijdens je eigen behandeling gebruiken. Het begeleid oefenen kan je direct bij ouders inzetten. Dat maakt deze cursus zeker interessant."

Een heel praktische en fijne cursus

Over de train de trainer-cursus die ze bij Uniek Academy volgde zegt Elisabeth: "De opbouw van de cursus vond ik erg prettig. Voordat de cursus van start gaat, krijg je een PowerPoint, filmpjes en kijkopdrachten toegestuurd zodat je met elkaar goed voorbereid van start gaat. Tijdens de cursus kon men dan ook wat sneller door de theorie en was er voldoende tijd om rollenspellen te oefenen. Ook het vooraf filmen van jezelf met een kindje om dan vervolgens met een collega gericht naar de strategieën te kijken, vond ik heel leerzaam. Kortom, een heel praktische en fijne cursus."

Een nieuwe, interessante taak in mijn werkpakket

Beide logopedisten zijn positief over wat hun deelname aan de cursus hen heeft gebracht en ook andere logopedisten kan brengen. "Wat de cursus voor mij aantrekkelijk maakt is het idee dat ik hiermee handvatten heb voor een nieuwe, interessante taak in mijn werkpakket", aldus Cynthia. Haar collega Elisabeth vindt de cursus heel aantrekkelijk omdat je een volledig uitgewerkte training aangereikt krijgt. "Het materiaal mag je ook nog eens helemaal naar je eigen wensen aanpassen." 

Blij!

Enthouasiast over Met Taal Vooraan sluit Elisabeth tenslotte af: "Hoe mooi is het dat kinderen met een spraak-taalachterstand op de peuterspeelzaal nu de juiste taalstimulering kunnen krijgen, daar word ik blij van!"

Ook blij worden van een mooie aanvulling op je huidige werk als logopedist in de praktijk? Volg de train de trainer-cursus en maak werk van preventieve logopedie!

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Academy.

Contact

Postadres:
Lange Voort 297
2343 CE  Oegstgeest

085 877 22 32
info@uniekacademy
www.uniekacademy.nl

Uniek Academy is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.