DSC00518 1 2

Rots en Water

Sociale competentietraining voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. De Rots en Water training is geschikt voor elk kind en is gericht op de sociaal- emotionele ontwikkeling. De training leert kinderen zicht te krijgen op wat er gebeurt bij henzelf en bij anderen in sociale situaties, zodat het kind hier beter mee om leert gaan.

Rots staat voor: 
- Autonomie
- Ik
- Kracht
- Onverzettelijkheid

Water staat voor: 
- Verbondenheid
- Wij
- Meebuigen
- Vriendschap, communicatie en vrede

Het ene kind heeft van nature meer 'Rots', het andere meer 'Water'. Hierin kunnen ze van elkaar leren. Beide kwaliteiten zijn belangrijk! Vanuit lichaamservaring wordt de kinderen geleerd hoe ze keuzes kunnen maken.  

Er wordt in de training verbinding gemaakt tussen lichamelijk en emotioneel bewustzijn met als doel om het zelfbewustzijn te beïnvloeden en te vergroten. Kinderen leren o.a in de training om te gaan met grenzen en hoe ze kunnen reageren in moeilijke situaties. Te denken valt aan pestsituaties (pesten of gepest worden), situaties waarin ze boos worden, momenten die ze spannend vinden of als ze iets willen zeggen maar dat niet durven. De kinderen leren dat er een keuze is in hoe ze hier op reageren. Ze leren daarbij hun adem(kracht) te gebruiken, sterk te staan en rustig te blijven.

Rots en Water is een sociale-competentietraining die gericht is op het vergroten van het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en de zelfbeheersing van kinderen. Het is een wetenschappelijk bewezen effectief programma dat kinderen leert om te gaan met verschillende sociaal-emotionele situaties. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en kan worden ingezet bij zowel jongens als meisjes. 

Tijdens de training leren kinderen spelenderwijs verschillende vaardigheden, zoals het omgaan met grenzen, het reguleren van emoties en het opbouwen van zelfvertrouwen. Dit alles gebeurt op een speelse en interactieve manier, waardoor kinderen gemotiveerd worden om de vaardigheden in de praktijk te brengen.

basisscholen

Rots en Water-trainingen voor basisscholen

Scholen door het hele land kunnen een aanvraag doen voor een Rots en Water-training binnen de school. Dit kan gaan om een hele klas of om een kleinere samengestelde groep.

Rots en Water training 1

particulieren

Particuliere trainingen

Uniek biedt in Amersfoort en Den Dolder particuliere Rots en Water-trainingen aan voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.
Na schooltijd op een locatie in de buurt.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Academy.

Contact

Postadres:
Lange Voort 297
2343 CE  Oegstgeest

085 877 22 32
info@uniekacademy
www.uniekacademy.nl

Uniek Academy is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.